nederlands


welkom te koetaradja

Banda Atjeh is een stad met een veelbewogen verleden. Zo kunnen bezoekers de sporen van de verwoestende tsunami van 2004 nog goed zien.
Minder bekend, maar zeker niet minder schokkend, zijn de sporen van de decennialange oorlog tussen Nederland en Atjeh. Hoewel grotendeels verdwenen uit zowel de Nederlandse als de Indonesische geschiedenisboeken, was de Atjeh-oorlog (1873-1914) de grootste, bloederigste strijd uit de Nederlandse koloniale geschiedenis, met naar schatting 100.000 slachtoffers.

‘The Remains of Koetaradja’ is een prachtige audiotour die u langs de overblijfselen leidt van de Nederlandse aanwezigheid in Banda Atjeh, dat vroeger Koetaradja heette.
De tour is volledig Nederlands gesproken, begeleid door sfeervolle muziek uit de koloniale tijd en geïllustreerd met vele ooggetuigenverslagen en oude foto’s.
Ontdek een andere kant van Banda Atjeh. Ga terug naar Koetaradja!

PRAKTISCHE INFORMATIE
De tour neemt ongeveer twee tot drie uur in beslag en is gratis beschikbaar voor iedere Android-smartphone (zie de downloadlink onderaan deze pagina of zoek ‘The Remains of Koetaradja’ in de Google Play Store).kratonlaan2
Indien u geen Indonesisch telefoonabonnement hebt, is het aan te raden om de tour voor vertrek via WiFi te downloaden en alvast een keer te openen, zodat alle bestanden correct geladen worden en u zonder verdere kosten op pad kunt (NB. de app is verkrijgbaar in het Engels, Indonesisch en Nederlands, dus let erop dat u de goede versie downloadt).

Gezien het warme klimaat van Banda Atjeh is het geen optie om de tour te voet te doen.
In theorie is het mogelijk om zelf een taxi of brommertaxi (becak) te huren en de bestuurder aan de hand van de in de tour aanwezige kaartjes en foto’s naar de juiste plekken te leiden.
Om frustratie te voorkomen is het echter aan te bevelen om uw vervoer via ons te regelen. Wij kunnen tegen voordelige tarieven een auto of brommertaxi met goed geïnformeerde chauffeur voor u verzorgen. Indien u zelf het stuur ter hand wil nemen, is het ook mogelijk om via ons een brommer of zelfs een fiets te huren.
Mocht u niet over een Android-telefoon beschikken, dan helpen wij u graag aan een leenexemplaar. Ook is het mogelijk om de tour te doen zonder telefoon, vergezeld door een van onze uitstekend Engelssprekende gidsen (dit is tevens een aanrader als u nog andere plekken in Banda Atjeh wil bezoeken).

Neem contact op via de contactpagina. Antwoord binnen 24 uur!

google-play-badge